Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Byggerier i Billund

Nedenfor kan du finde de spændende nybyggede projekter som står færdig i Billund, læse om de mange nye projekter som er i gang og hvilke der er på vej. Alt sammen er med til at udvikle og gøre Billund til en endnu mere spændende by. • 1. LEGO House

  LEGO House blev indviet den 28. september 2017. LEGO House er et 12.000 m2 stort bygningsværk og oplevelseshus i Billund fyldt med legoklodser. 
  Det er tegnet af Bjarke Ingels Group. Her kan både børn og voksne udforske de uendelige muligheder for leg og læring med LEGO klodsen.

  Find meget mere omkring LEGO House her

 • 2. Arkadebygningen

  Arkadebygning med butikker, kontorfaciliteter og p-hus.

 • 3. Medarbejderboliger på Ole Kirks Vej

  40 lejligheder på Ole Kirks Vej til brug for udlejning til ansatte i LEGO Koncernen.
  Lejlighederne blev taget i brug oktober 2017.

 • 4. LEGO House fjernparkering

  I forbindelse med opførslen af LEGO House i Centrum af Billund, blev der anlagt en fjernparkeringsplads på Granvej. 

 • 5. Super Brugsen

  Superbrugsen flyttede over på den anden side af gaden og slog i juni dørene op i et nyt byggeri på Vejlevej.

 • 6. Teddy Bear Art Museum

  Bamsemuseum, butik og café og stor fin parklignende have. Haven er en grøn oase, midt i Billund, åben for publikum, i museets åbningstid.

  Læs mere om Teddy Bear Art Museum her 

 • 7. Åbning af Billund bæk - Etape 2

  Den 9. november 2019 blev etape 2 af frilægning af Billund bæk gennem bymidten åbent officielt med bådbyggeri, kapsejlads, kaffe og kage. Bækken løber nu frit gennem Billunds centrum og spiller sammen med og op mod de nye bygninger der er på vej på Butikstorvet. 

 • 8. Parkeringshus på Højmarksvej

  Nyt parkeringshus med 1850 parkeringspladser til LEGO System A/S.

 • 9. LEGOLAND® Slotshotel

  LEGOLAND Slotshotel er et nyt tematiseret hotel med 142 værelser og tilhørende restaurant fordelt på to bygninger. Den primære målgruppe er børnefamilier. Fra hotellet er der direkte forbindelse til LEGOLAND.

  Se mere om LEGOLAND Slotshotel her

 • 10. Byens Plads / Billunds Terrasser

  I efteråret 2019 stod byggeriet af Byens Terrasser, en etageejendom med erhverv i stueetagen og boliger i det resterede, færdigt. Ikke lang tid efter flyttede Billunds første Sushi restaurant ind.

 • 11. ISB Campus

  Udvidelse af International School of Billund med:
  1. Ny klynge med plads til 120 elever inkl. personalerum og udendørs legeområde
  2. Udendørs sportsfaciliteter m/offentlig adgang
  3. Parkering for personale og forældre til større elever (Vejlevej)
  4. Udskiftning af sportsgulv i hallen m/offentlig adgang

 • 12. Udvidelse, KIRKBI Hovedkontor

  KIRKBI har udvidet deres kontorfaciliteter på Koldingvej 2, med 3.410 m2 til et samlet kontorareal på 7.820 m2.

  Der har i byggeriet været stort fokus på bæredygtighed, hvor den eksisterende bygning har solceller monteret på facaden, mens den nye bygning hovedsageligt er bygget af bæredygtigt træ.

 • 13. Sandskulpturpark

  I forbindelse med et nyt Espresso House blev der i 2018 opført en udendørs sandskulpturpark. Parken byder på oplevelser for hele familien, hvor internationale kunstnere har skabt en variation af sandskulpturer i form af vilde dyr. Et mindre stisystem er etableret langs sandskulpturparken.

  Gå på opdagelse i Lalandias Sandskulpturpark

 • 14. Adventure Tower

  I forbindelse med Sandskulpturparken har Lalandia åbnet endnu en adrenalinskabende aktivitet: Adventure Tower. Tårnet er fyldt med udfordringer for de modige med appetit på alt fra frit fald til en cykeltur i mange meters højde. Det yngste publikum kan prøve kræfter med en forhindringsbane, særligt tilpasset mindre børn, men stadig fyldt med sjove og udfordrende elementer. I toppen af tårnet kan man nyde View Terrace med udsigt til både lufthavnen og LEGOLAND®.

 • 15. Multihus, Billund Lufthavn

  Udvidelse af passagerterminalen. Multihuset skal være med til at sikre den fremtidige passagerkapacitet i terminalen. 

 • 16. Ankelbo

  65 nye 1- og 2-plans rækkehuse beliggende Bolden og Hinkestenen. Området er bundet sammen af et omfattende stisystem og med store centrale fællesarealer. 

 • 17. Boligbyggeri, Billund Syd

  I et nyt boligområde i Billund Syd er der opført 75 parcelhuse siden 2015. Der er stadig matrikler til salg i området, som er ved at være godt etableret. 

 • 18. ”Loops ”- boliger Ole Kirks vej

  Byggeriet på hjørnet af Hovedgaden, Granvej og Ole Kirks Vej står færdigt. Billund Boligforening og Junge Byg har opført 2.000 m2 kvadratmeter til erhverv og boliger. I alt rummer byggeriet 120 boliger til moderne almennyttigt boligbyggeri, 100 stk. 2 og 3 rum boliger, 20 stk. ungdomsboliger samt et fælleshus som ligger som en kerne i gårdrummet, der samtidig både sammenbinder og adskiller bebyggelsens funktioner. 

 • 19. Løbende renoveringer af ældre boligafdelinger

  Billund Boligforening har løbende renoveret deres bygninger og boliger. Det er både mindre og større renoveringsprojekter følgende steder: Lærkevej, Vibevej, Fasanvej, Solsortvej, Møllevej, Møllevænget og Plougslundvej.

 • 20. Butikstorvet Syd

  Byggeriet af Billunds nye Butikstorv står færdigt for den sydlige del af området. Byggeriet rummer både butikker, erhvervslejemål i form af kontorer og boliger.  

 • 21. Kastaniehuset, Boliger på Vejlevej

  Nyt offentligt/privat byggeri af boliger på Vejlevej

  De tre parter, KIRKBI, Billund Boligforening (Bovia) og Billund Kommune, er gået sammen om opførelsen af et fælles byggeri på Vejlevej/Hans Jensens Vej i Billund Centrum.

  Byggeriet kombinerer flere bolig- og ejerformer og skaber mulighed for at generationer kan mødes på tværs i et fælles byggeri i hjertet af Billund.

  Der er i alt ca. 6.300 kvadratmeter fordelt på 10 nye demensboliger med forbindelse til Billund Plejecenter. Hertil 20-30 almene boliger og ca. 25 ejerboliger.

   

 • 22. LEGO Campus

  LEGO Campus er LEGO-koncernens nye domicil med plads til op til 2.000 medarbejdere. Det store bygningskompleks er omgivet af et parkområde, som er offentlig tilgængeligt.

 • 23. LEGO® MOVIE WORLD

  LEGOLAND udvider til sæsonen 2020 med parkens hidtil største investering i form af THE LEGO® MOVIE™ World. Det nye land får tre nye forlystelser, som sigter mod forskellige aldersgrupper, så der bliver uden tvivl noget at glæde sig til for hele familien. Landet bliver lavet i samarbejde med 'Warner Bros. Consumer Products', og er inspireret af karakterne og temaerne fra de globale hitfilm LEGO Filmen – Et klodset eventyr og LEGO Filmen 2.

 • 24. Wow Park

  WOW-Park Billund åbnede dørene op i 2020.

  WOW-Parken er nr. 2 i rækken, og den er noget større end den første ved Skjern, nemlig ca. 28 hektar, fyldt med legeoplevelser for både børn og voksne.

  Parken rummer blandt andet pilelabyrinter, trætophuse, kæmpenet, restaurant, butik og ishus. 

  Den nye legepark i Billund ligger i skoven mellem Vejlevej og Koldingvej syd for Lalandia og øst for LEGO-koncernens produktionsbygninger.

  Læs mere om Wow Park her

 • 25. P-hus, Billund Airport

  I løbet af 2020 etablerede Billund Airport et P-hus med 1250 p-pladser tæt på terminalen.

 • 26. Legekontrakten

  Kunstnergruppen SUPERFLEX har i samarbejde med 121 børn fra Billund lavet fem enkeltstående skulpturer der tilsammen udgør værket ”Legekontrakten” – et sted der skal få voksne til at lege mere, skabt af børn. Skulpturerne er lavet i lyserødt marmor, og skal i form og facon indbyde til at sidde, røre, kravle og klatre på, i modsætning til så meget andet kunst.

  Skulpturerne er en fødselsdagsgave fra KIRKBI i anledningen af Billunds 10-års fødselsdag som Børnenes Hovedstad. 

  Skulpturerne er placeret på Playline, hvor det tidligere midlertidige mødested ”Frirum” lå. Frirum har været et godt besøgt og brugt mødested for Billunds borgere i en tid hvor meget andet i byen lå hen i byggepladser. Frirum har nu fået et nyt hjem ved Filskov Friskole.

 • 27. Byporte

  Der har i mange år været efterspurgt byporte, der byder velkommen til Børnenes Hovedstad. Kunstneren Karoline H Larsen har sammen med børn skabt en serie af skulpturer opstillet ved de tre centrale ankomstpunkter til Billund: Vejlevej, rundkørslen på Grindstedvej og ved Båstlundvej.

  CoC Playful Minds og Billund Kommune står bag projektet.

  Læs mere om byportene her.

 • 28. Playline

  Playline er et socialt stisystem der forbinder turistattraktionerne i øst med bymidten i vest.    

  Du kan læse mere om Playline på hjemmesiden her

 • 29. Butikstorvet Nord

  Når byggeriet på den nordlige del af Butikstorvet står færdigt i efteråret 2022 er den en fulde udbygning af Butikstorvet tilvejebragt og området fremstår som et smukt, nyt, attraktivt og levende byrum med en blandinger af pladser, butikker, restauranter, erhvervslejemål og boliger. 

 • 30. Travbyen

  Travbanen bliver Billunds nye bykvarter. Med KIRKBIs opkøb af Billund Travbanen i 2020, er der skabt grundlag for et helt nyt bykvarter i Billund. Den tidligere travbane skal omdannes til et bynært kvarter, der forbindes til resten af byen via Playline og den grønne Skulpturpark. 

  KIRKBI arbejder med 4 grundlæggende værdier for området:

  -Leg for alle
  -Hverdag i balance
  -Fællesskab for dig
  -Vi mødes i Billund

  Læs mere om Travbyen her

 • 31. Legeplads i Anlægget

  Den gamle legeplads i Billund Anlæg har fået en opløftning, og er nu blevet til en super sej ny legeplads med udfordringer til alle aldre. Legepladsen er udarbejdet med idéer fra lokale børn og voksne, og med respekt og inspiration for den natur der er at finde i anlægget.

  Et af fokusområderne for børnene var bl.a. den sjældne store vandsalamander, der bor i anlægget, og som er vigtig at beskytte.
  Derfor er legepladsen bygget op som en kæmpe stor vandsalamander, som indbyder til kreativ og udfordrende leg for alle aldre.

  Udover legepladsen er der etableret en natursti med leg og læring, et udendørs fitnessområde, en interaktiv løbebane, et hæng-ud sted for de unge, og snart en platform med udkig igennem anlægget.

 • 32. Børns smutveje

  Billund Kommune samarbejder med CoC Playful Minds og en række børn om at lave nogle spændende, trygge og trafiksikre smutveje gennem byen med børn i fokus. Projektet fokuserer både på optimering af stier og veje og på at skabe ekstra oplevelser og leg undervejs, så man vælger fremover altid vælger smutvejen, også selvom den måske er lidt længere end den direkte vej.  

 • 33. Billund Centret

  Billund Centret skal bringes ind i en ny ære. 

  Billund Centret fylder 50 år i år 2023 og der er behov for at bringe centret ind i en ny tid, både i forhold til en ny byudvikling, nye funktioner, og almindelig slitage med behov for modernisering. 

  Det er målsætningen at Billund Centret i fremtiden skal kunne huse mangfoldige kultur- og fritidsbegivenheder, oplevelser og tilbud i nye rammer, der både er funktionelle, fleksible, æstetiske og bæredygtigt at drifte. 

  Processen for renoveringen sker med inddragelse af borgere og væsentlige interessenter.

  Læs mere om Billund Centret her

 • 34. LEGO KOM Campus

  Opførelsen af “Kornmarken Campus”, kommer til at forbinde den eksisterende LEGO® fabrik med en ny bygning på 46.000 m2. Tilsammen vil det udgøre et Campus på mere end 100.000 m2 i udkanten af Billund. Kornmarken Campus samler ca. 1,200 medarbejdere fra afdelingerne Engineering & Quality og Engineering & Workplace, på ét sted og vil bl.a. omfatte kontorlokaler, laboratorier, testfaciliteter, værksteder og nye støbeområder. 

  Carsten Rasmussen, Chief Operations Officer, siger: "Vi skaber et unikt og moderne arbejdsmiljø, som de kommende år vil hjælpe med at udbygge vores innovationskompetencer, der allerede er i verdensklasse, når det gælder teknologi, kvalitet og produktion. Ved at samle folk, der arbejder i alle disse vigtige funktioner, bliver det nye campus et levende og inspirerende LEGO "hjem", for dem, der samarbejder om at omdanne produktidéer til fysiske LEGO legeoplevelser.”  

 • 35. Boliger på Hovedgaden

  På den centrale beliggenhed, Hovedgaden i Billund bymidte, skal der opføres et større antal leje- og ejerboliger i en kvalitet, der ligger over gennemsnittet.

  Byggeriet forventes igangsat i sensommerferien 2022 og vil stå færdigt i foråret/sommeren 2024.

 • 36. Boliger Billund Syd

  Det nye boligområde skal skabe rammen for trygge bomiljøer med fokus på fællesskab og landskabelige kvaliteter. I det 50 ha store område bliver der plads til forskellige typer af boformer med kort afstand til skole, fritidsaktiviteter og Billund by. Fra området er der direkte adgang til Sønderkær Bæk og grønne stisystemer, der gør det nemt at komme rundt til fods og på cykel. De grønne arealer vil have fokus på naturfremmende tiltag heri blandt bynær dyrehold, vilde urter og genbrug af jord.

 • 37. Boliger Billund Syd

  Over de næste år vil et område Syd for Billund by udvikle sig til en helt ny bydel. Billund Jord ønsker at bidrage aktivt til området, ved at opføre leje- og ejerboliger i 1, 2 og 3 plan. 

  P.t. er arbejdet med ny lokalplan igangsat. Dette vil vare indtil vinteren 2022/2023, og det er forventningen at byggestart vil være primo 2024.

  Med en byggeperiode på godt et år, kan de første boliger stå færdige medio 2024.