Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Byggerier i Billund

Nedenfor kan du finde de spændende nybyggede projekter som står færdig i Billund, læse om de mange nye projekter som er i gang og hvilke der er på vej. Alt sammen er med til at udvikle og gøre Billund til en endnu mere spændende by. • 1. LEGO House

  LEGO House blev indviet den 28. september 2017. LEGO House er et 12.000 m2 stort bygningsværk og oplevelseshus i Billund fyldt med legoklodser. 
  Det er tegnet af Bjarke Ingels Group. Her kan både børn og voksne udforske de uendelige muligheder for leg og læring med LEGO klodsen.

  Find meget mere omkring LEGO House her

 • 2. Arkadebygningen

  Arkadebygning med butikker, kontorfaciliteter og p-hus.

 • 3. Medarbejderboliger på Ole Kirks Vej

  40 lejligheder på Ole Kirks Vej til brug for udlejning til ansatte i LEGO Koncernen.
  Lejlighederne blev taget i brug oktober 2017.

 • 4. LEGO House fjernparkering

  I forbindelse med opførslen af LEGO House i Centrum af Billund, blev der anlagt en fjernparkeringsplads på Granvej. 

 • 5. Super Brugsen

  Superbrugsen flyttede over på den anden side af gaden og slog i juni dørene op i et nyt byggeri på Vejlevej.

 • 6. Teddy Bear Art Museum

  Bamsemuseum, butik og café og stor fin parklignende have. Haven er en grøn oase, midt i Billund, åben for publikum, i museets åbningstid.

  Læs mere om Teddy Bear Art Museum her 

 • 7. Åbning af Billund bæk - Etape 2

  Den 9. november 2019 blev etape 2 af frilægning af Billund bæk gennem bymidten åbent officielt med bådbyggeri, kapsejlads, kaffe og kage. Bækken løber nu frit gennem Billunds centrum og spiller sammen med og op mod de nye bygninger der er på vej på Butikstorvet. 

 • 8. Parkeringshus på Højmarksvej

  Nyt parkeringshus med 1850 parkeringspladser til LEGO System A/S.

 • 9. LEGOLAND® Slotshotel

  LEGOLAND Slotshotel er et nyt tematiseret hotel med 142 værelser og tilhørende restaurant fordelt på to bygninger. Den primære målgruppe er børnefamilier. Fra hotellet er der direkte forbindelse til LEGOLAND.

  Se mere om LEGOLAND Slotshotel her

 • 10. Byens Plads / Billunds Terrasser

  I efteråret 2019 stod byggeriet af Byens Terrasser, en etageejendom med erhverv i stueetagen og boliger i det resterede, færdigt. Ikke lang tid efter flyttede Billunds første Sushi restaurant ind.

 • 11. ISB Campus

  Udvidelse af International School of Billund med:
  1. Ny klynge med plads til 120 elever inkl. personalerum og udendørs legeområde
  2. Udendørs sportsfaciliteter m/offentlig adgang
  3. Parkering for personale og forældre til større elever (Vejlevej)
  4. Udskiftning af sportsgulv i hallen m/offentlig adgang

 • 12. Udvidelse, KIRKBI Hovedkontor

  KIRKBI har udvidet deres kontorfaciliteter på Koldingvej 2, med 3.410 m2 til et samlet kontorareal på 7.820 m2.

  Der har i byggeriet været stort fokus på bæredygtighed, hvor den eksisterende bygning har solceller monteret på facaden, mens den nye bygning hovedsageligt er bygget af bæredygtigt træ.

 • 13. Sandskulpturpark

  I forbindelse med et nyt Espresso House blev der i foråret 2018 opført en udendørs sandskulpturpark. Parken byder på oplevelser for hele familien, hvor internationale kunstnere har skabt en variation af sandskulpturer i form af vilde dyr. Et mindre stisystem er etableret langs sandskulpturparken.

  Gå på opdagelse i Lalandias Sandskulpturpark

 • 14. Adventure Tower

  I forbindelse med Sandskulpturparken har Lalandia åbnet endnu en adrenalinskabende aktivitet: Adventure Tower. Tårnet er fyldt med udfordringer for de modige med appetit på alt fra frit fald til en cykeltur i mange meters højde. Det yngste publikum kan prøve kræfter med en forhindringsbane, særligt tilpasset mindre børn, men stadig fyldt med sjove og udfordrende elementer. I toppen af tårnet kan man nyde View Terrace med udsigt til både lufthavnen og LEGOLAND®.

 • 15. Multihus, Billund Lufthavn

  Udvidelse af passagerterminalen. Multihuset skal være med til at sikre den fremtidige passagerkapacitet i terminalen. 

 • 16. Ankelbo

  65 nye 1- og 2-plans rækkehuse beliggende Bolden og Hinkestenen. Området er bundet sammen af et omfattende stisystem og med store centrale fællesarealer. 

 • 17. Boligbyggeri, Billund Syd

  I et nyt boligområde i Billund Syd er der opført 75 parcelhuse siden 2015. Der er stadig matrikler til salg i området, som er ved at være godt etableret. 

 • 18. ”Loops ”- boliger Ole Kirks vej

  Nu er byggeriet på hjørnet af Hovedgaden, Granvej og Ole Kirks Vej gået igang. Billund Boligforening og Junge Byg opfører 2.000 m2 kvadratmeter til erhverv og boliger. Ialt kommer byggeriet til at rumme 120 boliger moderne almennyttigt boligbyggeri, 100 stk. 2 og 3 rum boliger, 20 stk. ungdomsboliger samt et fælleshus som ligger som en kerne i gårdrummet, der samtidig både sammenbinder og adskiller bebyggelsens funktioner. 

 • 19. Løbende renoveringer af ældre boligafdelinger

  Billund Boligforening arbejder løbende med at renovere vores bygninger og boliger. Der arbejdes og planlægges mindre og større renoveringsprojekter følgende steder: Lærkevej, Vibevej, Fasanvej, Solsortvej, Møllevej, Møllevænget og Plougslundvej.

 • 20. Butikstorvet

  Byggeriet at Billund nye Butikstorv er i fuld gang og bygningerne rejser sig med fuld hast. I løbet af 2020 skulle byggeriet, der rummer både butikker, erhvervslejemål i form af kontorer og boliger, stå klar til indflytning.  

 • 21. Kastaniehuset, Boliger på Vejlevej

  Nyt offentligt/privat byggeri af boliger på Vejlevej

  De tre parter, KIRKBI, Billund Boligforening (Bovia) og Billund Kommune, som er gået sammen om at opføre et fælles byggeri på Vejlevej/Hans Jensens Vej i Billund Centrum, har nu indgået en samarbejdsaftale. Det betyder, at parterne har en aftale om, hvordan opførelsen og driften af byggeriet skal foregå.

  Byggeriet kombinerer flere bolig- og ejerformer og skaber mulighed for at generationer kan mødes på tværs i et fælles byggeri i hjertet af Billund.

  Planen er at der i alt skal bygges ca. 6.300 kvadratmeter fordelt på 10 nye demensboliger med forbindelse til Billund Plejecenter. Hertil 20-30 almene boliger og ca. 25 ejerboliger.

  Tid: Byggeriet forventes at være færdig senest 2021

 • 22. LEGO Campus

  LEGO Campus vil blive LEGO-koncernens nye domicil med plads til op til 2.000 medarbejdere når byggeriet står helt klar. Det store bygningskompleks vil være omgivet af et parkområde, som bliver offentlig tilgængeligt.

 • 23. LEGO® MOVIE WORLD

  LEGOLAND udvider til sæsonen 2020 med parkens hidtil største investering i form af THE LEGO® MOVIE™ World. Det nye land får tre nye forlystelser, som sigter mod forskellige aldersgrupper, så der bliver uden tvivl noget at glæde sig til for hele familien. Landet bliver lavet i samarbejde med 'Warner Bros. Consumer Products', og er inspireret af karakterne og temaerne fra de globale hitfilm LEGO Filmen – Et klodset eventyr og LEGO Filmen 2.

 • 24. Playline

  Playline er et socialt stisystem der forbinder turistattraktionerne i øst med bymidten i vest.    

  Du kan læse mere om Playline på hjemmesiden her

 • 25. Wow Park

  Byggeriet af WOW-Park Billund er gået igang og forventes at åbne i bededagsferien i år.

  WOW-Parken er nr. 2 i rækken, og den bliver noget større end den første ved Skjern, nemlig ca. 28 hektar, fyldt med legeoplevelser for både børn og voksne.

  Parken kommer blandt andet til at rumme pilelabyrinter, trætophuse, kæmpenet, restaurant, butik og ishus. 

  Den nye legepark i Billund kommer til at ligge i skoven mellem Vejlevej og Koldingvej syd for Lalandia og øst for Lego-koncernens produktionsbygninger.

  Læs mere om Wow Park her

 • 26. P-hus, Billund Airport

  I løbet af 2020 etablerer Billund Airport et P-hus der skal rumme 1250 nye p-pladser tæt på terminalen.