Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Aktiviteter på Playline

Billund Kommune har sat gang i en række initiativer for at udbrede kendskabet til Playline og formidle den udviklingsproces der er igang. Vi vil rigtig gerne have jeres input med, og opfordrer alle til at deltage i de kommende aktiviteter. Så kom og vær med til at sætte dit præg på ruten! Se mere herunder. • 1. oktober 2021

  Samskabelse om nyt opholdssted på den midlertidige sti

  I forbindelse med opstart af udviklingsarbejdet med den nye bydel på travbanen, er der blevet etableret en midlertidig sti mellem Skulpturparken og Travbanen. Denne forbindelse vil blive en del af den fremtidige Playline rute.

  Travbanen ligger meget tæt på bymidten og er ikke særligt kendt af besøgende i byen. Ambitionen med den midlertidige sti er at skabe en forståelse for og oplevelse af bymidtens tæthed til travbanen.

  I samarbejde mellem Playline og realiseringen af Naturstrategien har to klasser fra Den Internationale Skole været med i en samskabelsesproces, hvor de er kommet med deres bud på et relevant opholdssted for hhv. børn, teenagere og ældre samt plantet vilde blomster langs stien.

  Resultatet vil være et nyt opholdssted langs stien samt en levendegørelse af stien og forbindelsen til Travbanen. Stedet forventes realiseret i foråret 2022.

 • 1. juli 2021

  Pop-up park og skaterbane

  Hen over sommeren blev der lavet en Pop-up park i den nordlige del af Butikstorvet. Playline projektet stod bag opførelsen af Pop-up parken i samarbejde med KIRKBI og en masse engagerede frivillige - Billund Skatepark, The Nilsen Museum og Anthroplayolygy. Det overordnede formål med Pop-up parken var at udnytte en midlertidig aflukket grusplads, og skabe et hyggeligt, uformelt og socialt byrum med aktiviteter og plads til både børn og voksne. Derudover havde det også til formål at tiltrække de borgere, som normalt ikke benytter bymidten i dagligdagen.

  Med projektet blev der skabt et midlertidigt byrum med siddepladser, skaterpark og pumptrack. Hen over sommeren var der to store festlige arrangementer med foodtrucks, Live Musik, Segways, strandkuglebaner og streetart. Pop-up parken vurderes at have været en stor succes og et bevis på, at der skal være plads til aktiviteter og events i bymidten.

 • 1. september 2020

  Designstuderende udvikler add-ons til skilte

  2 studerende fra Kolding Designskole, var på besøg ved Playline gennem et 6 ugers projekt om Play-based intrapreneurship.
  Opgaven for dem var at se på, hvordan pælene langs Playline kunne gøres mere interaktive og legende.

  Udgangspunktet var at de studerende ville bruge de 14 Playline pælene på en interaktiv og legende måde. Fx ved hjælp af med små simple aktiviteter, som man kan komme tilbage til igen og igen.

  Gennem en række interviews, brainstorm, research og test blev 3 prototyper på interaktive add-ons til montering på Playline pælene udviklet: 

  En linse væg - en form for skulptur til at hænge mellem pælene. Den bestod af linser i forskellige styrker, hvor man ved at kigge igennem dem fik nyt, sjovt og forvrænget syn på verden. 

  Rullende bolde - en række bolde i en fast ramme, der enten lægger op til at blive rullet vildt rundt eller til at men finder det gemte ord, hvis man lægger boldene op i den rigtige rækkefølge.

  En svævede bold - en meget let bold inde i en gennemsigtig cylinder, som kunne svæv ved hjælp af en luftpumpe, som man kunne betjene.

  Prototyperne bliver nu videreudviklet og monteres pælene til yderligere test og afprøvning. 

 • 15. juni 2020

  Play the line

  SAMMEN GØR VI PLAYLINE LEVENDE

  Play the Line projektet bringer Playline til live gennem et program med en række gratis begivenheder og aktiviteter, designet til at inspirere byens borgere til at opleve og bruge Playline på nye måder, og gøre det til et sted, hvor børn og voksne kan mødes, være kreative og lege sammen.

  Play the Line har et tema hver måned med begivenheder, du kan deltage i, og aktiviteter du selv kan lave på Playline. Nogle af aktiviteterne er for hele lokalsamfundet, hvor du kan bidrage til et kunstværk eller begivenhed.

  Billund Kommunes samarbejdspartner Culture Shift står bag Play the Line. Læs mere om projektet og aktiviteterne her. 

 • 20. maj 2020

  Jagten på de forsvundne bogstaver

  Er du en ægte Playliner?

  Kan du finde de forsvundne bogstaver som Mike Mikado tabte, da han satte sine hjælpere op langs Playline? Med en pose fuld af remedier fulgte både børn og voksne Playline ruten og skiltene med missionen om at finde bogstaverne og det hemmelige kodeord. Mange deltog i skattejagten og i starten af juli, blev der delt præmier ud til de heldige vindere. Skattejagten løb fra 20. maj til 31. august som en del af sommerens forskellige aktiviteter i Billund. 

  "Jagten på de forsvundne bogstaver" var med til at skabe opmærksomhed på Playline og de nye skilte der blev sat op i foråret. Skattejagten var den første, i en forhåbentlig lang række af sjove og spændende skattejagter, der vil finde sted på Playline de kommende år. 

  Hvornår den næste skattejagt kommer, vides dog ikke endnu, men det vil blive annonceret her på hjemmesiden.

   

 • 4. marts 2020

  Musik på Frirum

  Frirum emmede af musik, da en række børn fra Billunds institutioner kom forbi for at teste og lege med de udendørs musikinstrumenter, der var stillet op på Frirum denne onsdag i marts. Designstuderende Emilie Mehl-Ludvigsen var initiativtager til arrangementet, da hun er igang med at udvikle et helt nyt musikinstrument til Playline og Skulpturparken, hvor man skal bruge vand til at spille på en tromme. Dagen brugte hun på at iagttage børnenes interaktion med musikken og naturen, og børnene kunne komme med navneforslag til instrumentet. 

 • 5. februar 2020

  Nyt kort over Playline

  Der er blevet udviklet et nyt kort over Playline, som viser nogle af alle de aktiviteter og attraktioner man kan opleve langs ruten i dag.
  Du kan gå på opdagelse i kortet her og se om du kan finde børnene der bygger huler, travbanen, manden der går tur med sin hund eller finde dine gode steder langs Playline. 

   

 • 22. december 2019

  Vintersolhverv ved Frirum

  Søndag den 22. december kl. 17.00 afholdte Billund Friluft og Billund bibliotekerne og Borgerservice vintersolhverv på årets korteste dag. Op mod 90 mennesker deltog ved bålet, hvor der blev budt på ris a la mande, kaffe, the og saftevand og julen og de længere dage blev sunget ind.

 • 4. december 2019

  Jul på Frirum

  Gløggen, æbleskiverne og juletræet spredte en dejlig duft af julehygge over Frirum, da Billund Kommune i samarbejde med LEGO Community Engagement Team, FDF-spejderne og Billund Musikskole holdt 'jul på Frirum'.

  Vi siger tak for en god dag og glædelig december til alle der deltog :)

  Se mere her

 • 13. november 2019

  Test af skilte til Playline

  Playline får nu sin helt egen identitet, som implementeres i det tidlige forår 2020. Ruten synliggøres ved en samling af skilte, der markerer de største destinationer undervejs. Det bliver nu muligt for både turister og andre knap så stedkendte i Billund at finde rundt og færdes mellem centrum og de store turistattraktioner til fods. Skiltene angiver også, hvor langt der er mellem destinationerne, og hvor lang tid det tager at gå - og der er faktisk ikke så langt mellem oplevelserne i Billund! Skiltene erstatter de midlertidige orange pile, som tidligere markerede Playlineruten.

  Er du nysgerrig? Så kom forbi Frirum (Skolevej 1A) og få en forsmag på den kommende afmærkning af Playline-ruten, når vi tester en 1:1 model af den kommende identitet. 

  Se mere om designet her.

 • 31. oktober 2019

  HALLOWEEN på Playline og åbning af Frirum!

  Den 31. oktober blev Playline og Billunds nye mødested Frirum åbnet med en (u)hyggelig Halloweenfest. 

  Både hekse, blodige zombier, skeletter og selv Dracula kom på besøg og hyggede sig med græskarudskæringer, græskarsuppe og fingerbrød, som FDF-spejderne serverede. Musikken spillede, bålet knitrede og vejret viste sig fra sin bedste side, denne sidste dag i oktober. 

  Dette er bestemt ikke sidste gang der er Halloween i Billund - vi glæder os allerede til næste år!

  Se billeder og video fra Halloween her.

   

 • 21. oktober 2019

  Designskolen Kolding og Playline 2019

  Igen i år var Playline så heldig at have besøg af to dygtige studerende fra Designskolen Kolding; Sigrid og Emilie
  De to studerende beskæftigede sig denne gang med at udvikle aktiviteter og mødesteder i Skulpturparken. Her blev både børn, borgere, Skulpturparkbestyrelsen og Kommunes Playline team udsat for deres legende tilgang til arbejdet.

  Resultatet af deres arbejde blev en række idéer og gode forslag til hvordan man kan lave både diskrete og synlige steder og aktiviteter i Skulpturparken, der understøtter den naturlige, smukke og rolige perle som Skulpturparken er. 

  Vi håber på at kunne arbejde videre med forslagene og muligvis realisere nogle af dem i det kommende år.  

 • 24. august 2019

  Family Run på Playline

  Året Family Run er blevet afholdt og med 60 frivillige og næsten 300 deltagere på en strålende solskinsdag, kan vi godt kalde løbet en succes. Løberne blev udover et væld af farver, udfordret med halmballer, bildæk og limbostænger. 

  Se billeder fra løbet her

  Se video fra løbet her

 • 24. oktober 2018

  ISB og Playline

  Den Internationale Skole i Billund har i flere omgange arbejdet med forskellige opgaver i forbindelse med Playline. De ældre klasser har blandt andet arbejdet med hvordan Playline kan blive digital, og kommet med ideer og input til, hvordan ruten kan blive mere attraktiv for unge mennesker i Billund.

 • 22. oktober 2018

  Designskolen Kolding og Playline

  I oktober 2018 fik Playline besøg af to studerende, Kayla og Maria, fra Designskolen Kolding. Som en del af deres uddannelse, fik pigerne til opgave at facilitere en arbejdsproces for det kommunale Playline team, der fokuserede på kommunikation af og om Playline.
  Playline teamet blev udsat for mange af de studerendes kreative og legende procesmetoder, til at konkretisere og præcisere projektet. Dette resulterede i mange gode diskussioner og en ny forståelse af hvordan leg og læring kan bruges i projekter.

  Processen resulterede blandt andet i måldefinitioner for Playline:

  Det kortsigtede mål for Playline er at etablere en stiforbindelse, der forbinder turistområderne med byens centrum.

  På lang sigt er målet at gøre Playline ikonisk så det bliver Billunds pulsåre: En forbindelse med værdi i sig selv.

 • 25. august 2018

  Playline Family Run

  Lørdag 25. august 2018 løb Playlines første Family Run af stablen. Det var en festlig og ikke mindst farverig dag, da deltagerne kæmpede sig forbi masser af frivillige og deres farvekanoner. Ikke en eneste deltager kom i mål iført hvide t-shirts, som de ellers var startet ud i. Nej, undervejs i løbet blev den hvide farve gradvist forvandlet til en god blanding af alverdens festlige kulører, hvilket ikke gjorde humøret mindre. 

  Det er helt sikkert at Family Run på Playline er kommet for at blive, så vi håber selvfølgelig at se jer alle og mange andre igen til næste år :)

 • 16. juli 2018

  Liv på Playline...?

  I sommeren 2018 blev der foretaget en registrering af liv, aktivitet og flow på Playline. Hvem færdes her, hvorfor og hvorhen? Hvor er de spændende steder og hvor er de missing links? Registreringerne blev fortaget på hele ruten og udvalgte knudepunkter blev observeret yderligere. 
  Rapporten der blev udarbejdet i den forbindelse vil blive brugt i det videre arbejde med udviklingen af Playline, blandt andet i forbindelse med information og skiltning langs ruten.

   

 • 9. juli 2018

  Informationsskilte: Bliv klogere på Playline og Billund

  Umiddelbart op til industriferien 2018 er der ved seks af de orange Playline-skilteskove blevet opsat udskiftelige informationsskilte.

  Stopper du op ved skiltene og tager dig tid til at læse den korte tekst, så kan du får mere viden om både Playline og Billund, herunder nogle af de ting som kendetegner byen.

  Du finder de seks informationsskilte ved de orange Playline-skilteskove, som er opstillet ved:

  - LEGO House
  - Billund Centret / Skulpturstien (ud mod Hans Jensensvej)
  - Åstvej / Hans Jensensvej
  - Normarksvej / Åstvej
  - Skulpturstien (ud mod Normarksvej - lige over for indkørslen til Lalandia)
  - Midt på Skulpturstien

  Skiltene er lavet, så de løbende kan udskiftes, når der er nyt at fortælle i forhold til Playline, og de aktiviteter og faciliteter der henover tid vil opstå langs ruten.

  Skiltene er skrevet på både dansk og engelsk, så både fastboende, besøgende og turister af flere nationaliteter kan få glæde heraf.

 • 8. juni 2018

  1 km intervalløb på Åstvej

  Den en kilometer lange Åstvej er nu blevet en officiel intervalløberute

  For hver 100 meter er placeret en dekoreret Playlinepæl, der viser hvor langt man er nået. Det er Billund Skolens 8. klasser der har dekoreret de nu farvestålende pæle i forbindelse med et aktivitetsløb på Playline, hvor de ud over det kreative input blev udfordret til at lave slogans til Playline, finde deres ynglingsted i Skulpturparken og komme med idéer og forslag til, hvad der kan ruten mere interessant for netop dem. 

  Aktivitetsløbet er er en del af de mange walk&talks, der bliver afholdt på Playline, hvor byens forskellige målgrupper bliver spurgt ind til, hvordan Playline kan gøres interessant og attraktiv for dem. 

  Markeringen af Åstvej er et ønske fra løbeklubben, der opstod på en tidligere walk&talk. Så nu er der ingen undskyldninger for ikke at få pulsen på langs Åstvej! 

 • 28. maj 2018

  Følg de orange pile

  Playline synliggøres nu i form af en række orange pile, der sættes op langs hele ruten og som skilter til de mange spændende attraktioner i Billund. Det bliver nu muligt for både turister og andre knap så stedkendte i Billund at finde rundt og færdes mellem centrum og de store turistattraktioner til fods. Skiltene angiver også hvor langt der er mellem destinationerne, og der er faktisk ikke så langt mellem oplevelserne. 

  Skiltene sættes op i medio maj som del at et pilotprojekt, der tester behovet for skiltning mellem forskellige destinationer og placering af skiltene. Skiltningen forventes at blive stående cirka et års tid, hvorefter der vil blive etableret en mere permanent skiltning og visualisering af Playline. 

 • 7. maj 2018

  Walk & talks på Playline

  Billund Kommune afholder i maj og juni en række walk & talks for foreninger, institutioner samt børn, unge og ældre borgere i Billund, hvor der sættes fokus på projekter og aktiviteter langs Playline. Undervejs på turen drøftes forskellige temaer, og deltagerne får mulighed for at komme med deres input og præge retningen for udviklingen af Playline. 

  Læs mere om de forskellige walk & talks her